Hashtags gebruiken in Instastories, hoe werkt het?

Hashtags in instastories gebruiken

Als je een ervaren Instagrammer bent dan weet je dat je per post op je feed tot 30 hashtags mag gebruiken. Deze hashtags werken als zoekwoorden binnen Instagram, jouw account kan dus gevonden worden door andere gebruikers. Zoek je op Instagram naar #ondernemerstips dan krijg je allerlei posts te zien waarin ondernemerstips gegeven worden. Naast dat dit een must is om te gebruiken in je feed, is dit ook zeker een must om in te zetten in je Instastories.

Waarom moet je hashtags toevoegen in Instastories?

Het gebruiken van hashtags in je Instastories gaat er voor zorgen dat je nieuwe kijkers en volgers aantrekt. Door hashtags toe te voegen reiken jouw Instastories verder dan je huidige volgers. Ik leg je uit hoe dit werkt:

In iedere Instastory die je maakt mag je tot 10 hashtags gebruiken. Je hebt binnen Instastories twee manieren om hashtags toe te voegen. Manier 1: je gebruikt de hashtagsticker. Op deze manier kun je maar 1 hashtag toevoegen. Manier 2: je typt de hashtags uit, zo kun je er dus 10 gebruiken. 

hashtags-in-instastories

Hoe word je gevonden in Instastories?

Hashtags in de Instastories werken niet op de manier zoals deze in de feed werken. Je Instastories worden namelijk niet standaard gevonden als jij hashtags gebruikt. Het zit namelijk zo: populaire hashtags hebben eigen Instastories. In deze hashtag-Instastories kunnen jouw Instastories gevonden worden. Met de nadruk op kunnen. Het is namelijk geen garantie dat jouw Instastories in de hashtag-Instastories terecht komen. Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

  1. Of je een hashtag gebruikt die populair genoeg is om een hashtag-Instastories te hebben. Sommige hashtags worden weinig gebruikt, zo weinig dat er geen Instastories zijn waarin deze hashtag benoemd wordt. Overigens heeft het dan ook geen zin om de hashtag te gebruiken, zoek van te voren uit welke hashtags zinvol zijn om te gebruiken.
  2. Of je een hashtag gebruikt die niet té populair is. Er zijn slechts een enkel accounts die de feature krijgen in de Instastories-hashtag. Blijf het vooral proberen, er is wel een kans namelijk.
  3. Of jouw Instastories van goede kwaliteit zijn. Post je een video of foto die je zojuist hebt gemaakt of upload je oudere content? Krijg je voldoende interactie op jouw Instastories of niet? Zomaar een aantal factoren waaraan Instagram kan zien of jouw Instastories van kwaliteit zijn.

Probeer dus vooraf te zoeken welke hashtags passend zijn bij jouw zowel jouw Instastories als jouw doelgroep. Uiteindelijk wil je gevonden worden door jouw doelgroep natuurlijk. Houd hierbij rekening met hashtags die rond de 30.000 keer gebruikt zijn en hoger. Deze hebben eigen Instagramstories.

Moet je in iedere Instastory hashtags toevoegen?

Probeer zoveel mogelijk hashtags toe te voegen aan jouw Instastories. Het is een potentiële kans die je echt wilt gebruiken als je nieuwe volgers wilt aantrekken door het inzetten van Instastories. 

Extra:
De hashtags die je gebruikt kun je verstoppen in je Instastories. Bekijk hieronder:

Verstop je hashtags

Wil je meer tips om gevonden te worden door het inzetten van Instastories? Ik geef iedere vrijdag Super Stories Tips in mijn Instastories op Instagram. Je kunt me hier gratis en voor niets volgen: @manoukvoermans.

Share this post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Andere interessante artikelen:

Know-like-trust-factor
Manouk

Wat is de know-like-trust factor?

De know-like-trust factor is een model wat de drie fases weergeeft waar een volger doorheen gaat om uiteindelijk klant te worden.

Instastories Zakelijk Inzetten
Manouk

Hoe zet je Instastories zakelijk in?

Instastories inzetten is anno 2020 de manier om van volgers klanten te maken. Het is voor iedere ondernemer dus enorm belangrijk om te snappen wat Instastories zijn en nog belangrijker om te begrijpen hoe je deze nu inzet.